Fumatul, unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătate.

Unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru întreaga sănătate, îndeosebi pentru sănătatea orală, este tutunul. Dincolo de efectele care pot fi observate ușor, precum halitoza, pierderea albului natural și apariția petelor, există o listă lungă de boli și consecințe pe care ochii noștri nu le văd: boli respiratorii, boli pulmonare sau boli cardiovasculare.
Când ne gândim la problemele derivate din fumat, ne vin în minte diversele boli, însă uităm cum afectează cavitatea orală, poarta către mii de substanțe toxice pe care le transportă fiecare țigară. În afară de cel mai periculos efect la nivel oral, cum ar fi dezvoltarea cancerului oral, există și multe alte probleme în cavitatea noastră orală derivate din consumul de tutun.

Statisticile, foarte îngrijorătoare.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 45 000 de români mor anual din cauza tutunului. Mult mai îngrijorător este faptul că, în România, vârsta de inițiere a acestui obicei nociv, fumatul, este de aproximativ 13 ani, una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Efectele tutunului asupra sănătății bucale:

Stii câte beneficii ar fi pentru zâmbetul tău și starea generală de sănătate prin eliminarea fumatului? Să enumerăm câteva dintre ele:

Sfaturile medicilor nostri:

Luând în considerare daunele pe care consumul de tutun le presupune sănătății bucale, putem ajuta pacienții noștri sfătuindu-i cu privire la o serie de acțiuni, pentru a încerca să reducem aceste efecte cu o bună sănătate orală:

Apără-ți sănătatea! Renunță la fumat!

Noadent iti ofera pachetul de igienizare la doar 170 lei (consult cu camera intraorala, plan de tratament,igienizare, detratraj, periaj si airflow).

Un răspuns

  1. Nu voi judeca meritele – sunt mai degrabă un laic în subiect … Cu toate acestea, stilul tău de vorbire și abordarea generală a subiectului mă conving și este cu siguranță un plus. Voi reveni aici mai des, salutări 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *