Gingivita este termenul medical pentru inflamația gingiilor. Este o formă ușoară de boală a gingiilor și tinde să provoace roșeață, umflare și sângerare a țesutului gingiilor, în special atunci când vă periați, folosiți ața dentară sau mușcați ceva tare precum un măr.

Deși gingivita nu provoacă întotdeauna simptome, totuși gingiile vor deveni roșii, umflate și sensibile. Controalele regulate la un medic stomatolog și o bună igienă orală la domiciliu pot ameliora gingivita și pot preveni afecțiunile mai grave ale gingiilor.

Ce cauzează gingivita?

tot ce trebuie sa stii despre gingivita

Când ar trebui să merg la control?

Ar trebui să te programezi pentru o consultație la medicul stomatolog dacă observi următoarele semne de gingivită: gingii umflate, sângerări sau dinți slăbiți.
Dacă medicul dvs confirmă că aveți gingivită, cu cât o tratați mai devreme, cu atât mai ușoară va fi vindecarea.

Cum este diagnosticată gingivita?

La consultul stomatologic ți se va examina cavitatea orală cu un instrument pentru a măsura spațiile dintre dinți și gingii. Acest lucru arată medicului cât de sănătoși sunt gingiile și dinții tăi. Cel mai probabil vei face și o radiografie pentru examinarea rădăcinilor dentare.

Care sunt complicațiile gingivitei?

Fără tratament, gingivita se poate agrava și se poate dezvolta într-o formă mai gravă de boală a gingiilor numită parodontoză. Acest lucru poate cauza probleme
grave, cum ar fi abcese, retragerea gingiilor și, în final, pierderea dinților.

Cum se tratează gingivita?

Gingivita este tratată în primul rând prin îndepărtarea plăcii bacteriene sau a tartrului acumulat pe dinți. Acest lucru înseamnă că în prima fază are loc ședința de detartraj, airflow și periajul profesional.

La NoaDent, gingivita se tratează cu laserul dentar, ultima inovație în tratamentul gingivitei. La momentul actual, tratamentul cu laser este cel mai eficient și cu
rezultate excelente pe termen lung. Beneficiile importante în terapia cu laser sunt:

Cum prevenim recidiva după ce am efectuat tratamentul cu laser?

O parte importantă din tratamentul cu laser îl reprezintă acest aspect – menținerea rezultatului favorabil în urma tratamentului propriu-zis pe termen lung.
După ședințele de tratament, pacientul va primi indicații cu privire la toate aspectele care ajută în prevenirea recidivei.

Deasemenea, recomandăm o bună colaborare medicală cu medicul stomatolog pe tot parcursul tratamentului care va include programări regulate și igienizări profesionale cel puțin o dată la 6 luni.

Pot preveni gingivita?

Preocuparea pentru sănătatea orală ajută la prevenirea gingivitei. Chiar dacă gingiile sângerează și sunt inflamate, este important să continui să ai o igienă orală consecventă pentru a stagna procesul.

De asemenea, poți preveni gingivita prin implementarea următoarelor obiceiuri:

Dr. Ioniță Sabina Cristina

Dr. Ioniță Sabina Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *